Design Challenges:

On one side of the facade, the row of columns and the vertical sun shading windows are in the same scale as the existing shop houses with its 5 ft veranda.

On the other side of the façade, after the vertical sun shading window bay, the facade is stepped down to 2 storey reflecting the existing streetscape. As a result of using this design principles, the new building reflects the many existing corner buildings in this heritage area.

The 3 storey new building, located at the corner is designed in a symmetrical manner with a corner entrance marked by two columns

Shop Office Heritage Zone

Lorong Ikan, Penang

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
companmy logo.PNG

|  Lim WH Architect  |  Bay Avenue D-15-3, Lorong Bayan Indah 2, 11900 Bayan Lepas,  Pulau Pinang, Malaysia. |  Tel  : 604-637 4238 |  Fax : 604-630 0239  |  Email : limwh@lwh.my  |