aerialview
press to zoom
02_entrance
press to zoom
07_3storeyzerolotplot_b2
press to zoom
05_3storeybungalowPlot38
press to zoom
01_212storey
press to zoom
12_rooftop13th
press to zoom
1111
press to zoom
11_rooftop12th
press to zoom
03_clubhouse
press to zoom
1/1

Abel Residence

Jalan Pengkalan, SPT, Penang

Design Challenges 

 

How to create an environment for a mixture of landed units with a low rise condominium?

The site has an area of 5.45 acres of irregular rectangular shape and fronting the main road Jalan Pengkalan. A low rise condominium of 112 units arranged in a rectangular shaped consisting of a 4-storey car park podium and 10 storey of condominium units ranging from 1130 sq ft to 1415 sq ft is placed fronting the main road. The landed units of 2.5 storey terrace, 2 and 3- storey of zero lots and 3 storey bungalows are arranged behind, hence resulting in a quiet and peaceful environment.

Each of the landed units are designed with its own individual character eg the 2 storey and 3 storey zero lot bungalow although difference only in 1 storey, are each designed with its own aesthetic. The 3-storey bungalow are designed into 3 different types. The 2.5 storey terrace are designed with a modern, clean image. The result of this approached gives the development its own unique character.

A club house with swimming pool facilities and children playground are located with the double frontage zero lots units and all residence can have access to the facilities.  The low rise condominium has its own terrace facilities at the roof top garden, with lounge chairs with green lawn.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2